/web/webpont.com/kcs/html/_Main_/index.html
Megosztás
Értékelés

Nagy sikert aratott a kezdeményezés

értékelés
Értékeljen
A Nógrád Megyei Kosárlabda Szövetség a HE-DO Kft. támogatásával Magyarországon az elsők között indította be a 2020-as tokiói nyári olimpia műsorán is szereplő 3x3-as szakág megyei pontvadászatát, melynek rájátszását múlt szombaton rendeztük a Salgótarjáni Városi Sportcsarnokban. A Concords csapatának sikerével véget ért küzdelemsorozat zárását követően a főszereplők nyilatkozatait gyűjtöttük csokorba.

 

Orbay Csaba, a NMKSZ versenybizottságának elnöke: – Először is gratulálok a győztes csapatnak, megérdemelten nyerték meg a múlt szombati döntőt. Összességében, azt gondolom, elégedetten tekinthetünk vissza a bajnokságra, amely az első ilyen jellegű versenysorozat volt nem csak megyénkben, de országos szinten is, ráadásul mind a tíz csapat kiválóan teljesített a tornákon. Jövőre természeten újból meghirdetjük a pontvadászatot, melyhez remélhetőleg további együttesek csatlakoznak majd. A lebonyolítás nem fog változni, viszont a részvételi feltételek szigorodnak: minden csapatnak kapcsolódnia kell valamelyik egyesülethez, illetve a csapattagoknak igazolt játékosoknak kell lenniük. Mindezt a nemzetközi szövetség, a FIBA előírásaihoz való alkalmazkodás teszi szükségessé.

Reichardt Jenő, az NMKSZ alelnöke, a névadó támogató HE-DO Kft. képviselője, a kilencedik helyezett RKLV Team játékosa: – A szövetség tagjaként, nagyon örülök, hogy ezt a remek sportágat népszerűsíteni tudtuk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy nagyon sok fiatal csapat is nevezet és derekasan helyt is állt a tornákon. Szintén komoly jelentőséggel bír, hogy a mai kor elvárásainak megfelelő, kulturált környezetet teremtetünk a sorozatnak, hiszen valamennyi forduló a megye legjobb sportlétesítményében, a salgótarjáni sportcsarnokban került megrendezésre. A játékosok minőségi, egységesített mezekben játszottak, s minden egyéb feltétel is biztosított volt. A játékosokkal és a kosárlabdát szerető emberekkel folytatott beszélgetéseim során még a kritikusabb szemléletűek is elismerően nyilatkoztak magáról az ötletről, a lebonyolításról és a körülményekről is. „Végre tömegsport szinten is történik valami minőségi dolog a megyei kosárlabdában!” – említették. Névadó szponzorként ugyancsak örömteli gondolataim vannak. A HE-DO Kft. lehetőségei függvényében, a működési területén számos sportágat támogat, elkötelezett a verseny- és tömegsport iránt egyaránt. Helyi emberként, a szövetség tagjaként és kosarasként kötelező feladat volt számomra a támogatás „kilobbizása”. Köszönet Társaságunk tulajdonosainak, hogy lehetővé tették a színvonalas rendezést, sok örömöt szerezve a helyi kosárlabda-szeretőknek, illetve lökést adva a további fejlődéshez. Játékosként pedig nem volt, nem lehetett más választásom, neveznem kellett. Tízéves korom óta űzöm ezt a sportágat, az utóbbi időben tagja lettem a megyei szövetség elnökségének is és a mai napig heti két alkalommal kergetem a labdát, pontosan azokkal a játékosokkal és barátokkal, akik a döntőt játszották. Bevallom férfiasan, a csapattagokkal egyetemben egy kicsit jobb helyezésre számítottunk, de nem közhely: a részvétel és a példamutatás is nagyon fontos. Jövőre minden jobb lesz! Remélhetőleg több csapat, még szervezettebb körülmények és saját együttesemnek is egy kicsivel előkelőbb helyezés…

Moravszki András, a bajnok Concords játékosa: – Nem indult jól számunkra a bajnokság, hiszen az első meccsünkön mindjárt alul maradtunk, és az alapszakasz folyamán nem is tudtunk a harmadik helynél előbb végezni. Vesztes mérkőzéseink között volt olyan, ami nem volt nagy meglepetés, de sajnos olyan is, amire nem voltunk különösebben büszkék. Bár egyformán új volt minden résztvevőnek a megszokottnál eggyel kisebb méretű labda, és a streetball keretekre hasonlító, ám attól eltérő szabályrendszer, nehezen alkalmazkodtunk hozzá. A lebonyolításnak hála azonban minden az utolsó fordulóban dőlt el, ahol talán az addigi legegységesebb formánkat hoztuk. A döntőben végig tudtuk tartani a lépést ellenfelünkkel, a végjátékban pedig szerencsésen alakultak számunkra a dolgok. A szervezés néhány apró tapasztalatlanságból fakadó hibát leszámítva (hiszen játékosnak, játékvezetőknek egyaránt új volt ez a fajta lebonyolítás) magas színvonalú volt. Végezetül szeretnénk megköszönni a szervezőknek és a támogatóknak a részvétel lehetőségét!

Szabó Zoltán, az ezüstérmes Vesztesek játékosa, az alapszakasz és a rájátszás legjobb pontszerzője: – Nagyon színvonalas rendezés mellett zajlottak le az alapszakasz és a döntő mérkőzései is. Azt gondolom minden játékos megtalálta a számításait a tornán való részvétellel. A fiatalok a felnőttektől leshettek el valami újat a kosárlabdából, az idősebbek pedig megmutathatták a fiataloknak, hogy van még mit tanulniuk. Ezzel a versenysorozattal Nógrád megye ismét felkerült a saját bajnokságot szervező megyék közé! Remélem lesz folytatása a kezdeményezésnek, illetve jó lenne, ha újra beindulna a nagypályás megyei bajnokság is, amelynek alapjait remélem ez a versenysorozat megteremtette. Sajnos csapatunknak az alapszakasz megnyerése után nem sikerült a döntőben is győznie, apróságokon múlt a torna végkimenetele. Köszönöm csapattársaimnak, hogy segítségükkel két egyéni címet is nyertem, nélkülük ez nem sikerülhetett volna.

Csúz Roland, a harmadik helyezett Boston csapatának játékosa: – Mindenekelőtt szeretnénk megköszönni a lehetőséget, hogy ott lehettünk ezen a tornán és külön köszönet a nagyszerű szervezésért. Az első forduló ugyan számunkra nagyon rosszul sikerült, a folytatás viszont már sokkal jobb eredményeket hozott. A rájátszásra is mindenféleképpen az éremszerzés reményében érkeztünk, amit sikerült is megvalósítanunk. Hálás vagyok csapattársaimnak a hozzáállásukért, illetve azért, hogy mindig tudtak időt szakítani a fordulókra. Gratulálunk a Concords csapatának a bajnoki címhez és a korábbi edzőinkkel felálló Vesztesek csapatának is az ezüstéremhez. Ennél színvonalasabb finálét el sem lehetett volna képzelni. Azt gondolom, izgalomból a kisdöntőben sem volt hiány, köszönjük a Szécsénynek a sportszerű és hajtós mérkőzést. Reméljük jövőre még ennél is jobb helyen végzünk!

Oldaltérkép

MKOSZ
MKOSZ iroda
Bankszámlaszámok
Megyei szervezeti egységek
Elnökség
Tiszteletbeli elnökség
Bizottságok
Határozatok
Játékvezetu0151k
MKOSZ története
Kosárlabda története
Hírek
MKOSZ
Interjúk
Egyetemi
Szabályzatok
MKOSZ Szabályzatok
Versenykiírások
Baleset biztosítás
Életút program
Archívum
Szakma
Coaching oldal
Játékvezetu0151k
Szakmai anyagok
Edzu0151továbbképzés
Edzu0151k 2014/15
Videók
Exkluzív videók
TAO
Elektronikus kérelmi rendszer 2014
Sporttámogatás 2014
Sporttámogatás 2013
Hatósági nyílvántartás 2014/15
Hatósági nyílvántartás 2013/14
Hatósági nyílvántartás 2012/13
Hatósági nyílvántartás 2011/12
Jegyzék 2014/15
Jegyzék 2013/14
Jegyzék 2012/13
Jegyzék 2011/12
Bajnokságok - Felnu0151tt
Férfi NB I. A
Nu0151i NB I. A
Férfi NB I. B K.
Férfi NB I. B Ny.
Amatu0151r Nu0151i NB I. K
Amatu0151r Nu0151i NB I. Ny
Férfi NB II. K
Férfi NB II. Ny
Férfi NB II. Kö A
Férfi NB II. Kö B
Magyar Kupa, férfi
Magyar Kupa, nu0151i
Hepp-kupa, férfi
Hepp-kupa, nu0151i
BAJNOKSÁGOK - UTÁNPÓTLÁS
Fiú U21 NB I. A
Fiú U21 NB I. B K
Fiú U21 NB I. B Ny
Fiú egyetemi, Kelet
Fiú egyetemi, Nyugat
Leány U21 NB I. A
Leány egyetemi, Kelet
Leány egyetemi, Nyugat
Fiú junior
Fiú kadett
Fiú serdülu0151
Leány junior
Leány kadett
Leány serdülu0151
Leány tini
Gyermek Kupa
Kenguru Kupa
Válogatott
Nu0151i válogatott
Férfi válogatott
U16 Leány válogatott
U17 Leány válogatott
U18 Leány válogatott
U20 Leány válogatott
U16 Fiú válogatott
U18 Fiú válogatott
U20 Fiú válogatott
Mu0171sor
Mu0171sor
Csapatok
Csapatok
Játékosok
Játékosok
kosarsport.hu
Impresszum
Médiaajánlat
Szerzu0151i jogok
Adatvédelem
© 2015 kosarsport.hu